Ikkuna- ja ovijaosto

Ikkuna- ja ovijaosto on aktiivisin jaostomme. Tämä johtuu rakennustuoteasetuksen CE -vaatimuksista, sekä standardien tulkintatarpeesta. Teemme standardoinnissa yhteistyötä Puutuoteteollisuus ry:n kanssa mm. IO -teknisessä toimikunnassa.

IO-jaosto on vuosien aikana kehittänyt alumiiniprofiileja yhdessä Mäkelä Alu Oy:n kanssa. Profiilimalleja löytyy mm. MSEA-, MEK - ja DK - ikkunaan, sekä parvekeoveen. Kysy lisää Jannelta. 

Olemme mukana Kiwa Inspecta Service Oy:n puutuotteiden teknisessä toimikunnassa.

Ikkunoiden ja ovien hyväksyntäperiaatteet

Ulkoikkunat ja -ovet ovat kaikki CE-merkittäviä tuotteita standardin SFS-EN 14351-1:2006 + A2:2016 mukaisesti. 

Tärkeimmät ikkunoita ja ovia koskevat standardit ovat:

  • SFS-EN 14351-1:2006 + A2:2016 Ikkunat ja ovet. Tuotestandardi, toiminnalliset ominaisuudet. Osa 1: Ikkunat ja sisäänkäyntiovet, joilla ei ole palonkestävyys- ja/tai savuntiiveysominaisuuksia. 2016. 66 s.
  • SFS 7031 Ikkunoihin sekä sisäänkäyntioviin kohdistuvat kansalliset vaatimukset ja suoritustasojen arviointi. 2016. 18 s.
  • SFS-EN 16034 Käyntiovet, liike- ja toimistorakennusten teollisuusovet sekä autotallien ovet ja avattavat ikkunat. Tuotestandardi, toiminnalliset ominaisuudet. Palonkestävyys- ja/tai savunhallintaominaisuudet. 2014. 64 s.

Standardit löytyvät SFS:n sivuilta.

Ikkunoiden, ovien ja luukkujen tuotehyväksyntämenettelyihin löytyy selkeä taulukko, jonka perusteella pystyy määrittelemään oikean ominaisuuksien menettelytavan. Taulukko latautuu tästä.

 Lisää ikkuna- ja oviasiaa löytyy seuraavilta sivustoilta:

Jos jokin aihe askarruttaa, ota yhteyttä Janneen: janne.liias (ät) puuteollisuus.fi tai 0400 510 755.


parvekeovi.jpg